БЛОГЪТ НА АДВОКАТ ВЕНЕЛИН ЙОРДАНОВ Запазване час за консултация +359 884 07 44 21

Търсене в този блог

Вашият въпрос

Име

Имейл *

Съобщение *

АКТУАЛНО

Уведомяване за предсрочна изискуемост на кредит

В Решение № 180 от 23.11.2016 г. по т. д. № 2400/2015 г. на ВКС се приема, че при изпращане на длъжника по договор за банков кредит, н...


27 юни 2017

Безплатни онлайн справки в кадастъра


Справки в кадастъра вече могат да се правят безплатно. Картата показва местата с кадастър в страната, като стига до ниво имот и от нея може да се получава информация за сградите.

Кадастърът предоставя административни услуги на гражданите, а най-натоварената служба е в София. В София вече работи втори офис за кадастрални услуги в Направление Архитектура и градоустройство към Столична община, намиращо се на ул. „Сердика“ № 5. До края на месеца такъв офис ще заработи и на ул. „Кракра“ № 3 в София.

Безплатно за гражданите е нанасянето на промени в кадастралната карта, които касаят собственост върху апартаменти в жилищни сгради, други сгради и имоти. Заявените по електронен път услуги са с 30% по-евтини. Срокът за предоставяне на обикновена услуга е 7 дни, а за бърза услуга - 3 дни.

С безплатен достъп може да се провери как е отразена информацията за даден имот в кадастралната карта, като при наличие на грешки поправката може да се заяви по електронен път.

Няма коментари:

Публикуване на коментар